Ons Verhaal

Geschiedenis

Vanaf onze eerste wijnreisjes, begin jaren 80 van vorige eeuw, richting de Franse wijngebieden waren we verkocht. Menig chateau moest onze nieuwsgierigheid dulden. Het bleef natuurlijk niet bij Frankrijk. Al snel volgden Italië, Spanje, Portugal, Duitsland, Slovenië, Kroatië, Griekenland, Bulgarije, Roemenië en Slovakije. Allemaal landen met haar eigen wijnmaak cultuur. De nieuwe wijnlanden (vooral West-Australië, Margret River region) trok ons vooral aan door hun verfrissende kijk op biologische wijnteelt.

In de prachtige zomer van 2003 startte tien mannen in Noorbeek de Vereniging voor Wijnbouw in Noorbeek. En zie daar, het echte leren van fouten was begonnen. Er werden 1400 stokken Pinot Gris aangeplant en sindsdien ook geheel in Noorbeek handmatig onderhouden, geoogst, gevinificeerd, gebotteld en verkocht.

In 2010 startte wij met een onderzoek of er op een zuid helling gelegen aan de Mheerelindje de productie van blauwe druiven mogelijk zou zijn. In 2012 en 2020 werd Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot aangeplant. Daarnaast ook Sauvignon Blanc, Sémillon en Gewurtztraminer.

Filosofie

Onze kleinschalige wijnproductie wordt geheel handmatig onderhouden waarbij de gehele wijnproductie biodynamisch gestuurd wordt. Wij vinden dat een gezonde plant alleen gezond fruit kan produceren als wij er voor zorgdragen dat onze bodem geheel biologisch in balans is. Hieraan werken we nu reeds 10 jaar en zullen ook zo blijven werken. Pas als de druiven fysiologisch en aromatisch rijp zijn start de pluk. De oogst vindt geheel handmatig plaats, waarbij door Marjon de triage gedaan wordt. Alleen de beste trossen worden gebruikt voor onze wijnen. Top kwaliteit wijn begint bij een top oogst.

%d bloggers liken dit: