Wijn Bestellen

Wij hebben drie soorten wijnen in ons assortiment: een Pinot Noir, een Cabernet Sauvignon en een Sauvignon Blanc. U kunt nu onze wijnen reserveren van ons wijnjaar 2019 door contact met Peter op te nemen (zie contact gegevens hier beneden).

Onze wijnen:

Pinot Noir

undefined Pinot Noir 2018 (uitverkocht) €20.00 (inclusief BTW)

U kunt onze Pinot Noir 2019 vanaf 1 januari 2020 reserveren; leverbaar vanaf september 2020 €20.00 (inclusief BTW)

Typiciteit van wijnen gemaakt van Pinot Noir in ons Mergelland

Het beste resultaat geeft Pinot Noir op kalkrijke bodem in combinatie met een koel klimaat, zoals bij ons in het Mergelland. Pinot Noir is uitermate geschikt om het “terroir” van een wijngaard in de wijn te brengen. 

Pinot Noir wordt bij ons in een open eikenhouten kuip van 1000 ltr op natuurlijke wijze een 6 dagen durende koude masseratie gevolgd door een 10 dagen durende alcohol vergisting. Daarna rijpt de wijn ongeveer 10 maanden op eikenhouten vaten en op fles. 

Door de lange ligtijd vindt er een natuurlijke klaring plaats waardoor de wijn niet mechanisch wordt gefilterd. De wijnen hebben een gemiddeld alcoholpercentage tussen de 12% en 13%.

Kenmerken van onze Pinot Noir

Het uiterlijk van de wijnen is licht robijnrood tot granaatrood en helder.
In de neus zijn de wijnen intens en fruitig, geurend naar rode bessen. Door houtrijping komen er secundaire aroma’s van toast bij. Onze wijn is bovendien complex (kruidig, bitteramandelen). De smaak van de wijnen is droog en fruitig met een harmonisch zuur/tannine gehalte. De wijnen zijn vol qua body (mondgevoel) en aroma’s. De aroma’s van rode bessen (framboos, aardbeien) proeft men terug in de wijnen.
De stijl is complex, intens, droog met zachte fruitige aroma’s en secundaire smaken.

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon 2018 (leverbaar vanaf mei 2020) Kan gereserveerd worden voor €50.00 (inclusief BTW)

Sauvignon Blanc

undefined Sauvignon Blanc 2018 (uitverkocht) €15.00 (inclusief BTW)

U kunt onze Sauvignon Blanc 2019 vanaf 1 januari 2020 reserveren; leverbaar vanaf mei 2020; €12,10 (inclusief BTW)

Neem contact op met
Wijndomein Mergelsberg

U kunt onze wijn bestellen door ons te contacteren door het onderstaande formulier in te vullen of aan ons een e-mail te sturen. Wij leveren graag onze mooie wijnen rechtstreeks aan u.

Rondleidingen en bezoek wijndomein Mergelsberg

Als u graag meer gedetailleerde informatie zou wensen kunnen wij u of uw groep rondleiden in onze wijngaard en wijndomein. Voor meer informatie kunt u ons e-mailen of dit formulier invullen.

E-mail:
peter@mergelsberg.nl

Adres wijndomein Mergelsberg:
Vroelenstraat 5
6255AL Noorbeek
Nederland

Stuur ons een bericht