Wijndorp Noorbeek

Noorbeek is gelegen in een dal uitgesneden door het beekje De Noor. Deze stroomt van oost naar west, richting België. In dit lieflijke Noordal vind je voor wijnbouw, mooie naar het zuiden gerichte, perfecte kalkhellingen. Door de steile ligging in een beschermd dal is er een microklimaat ontstaan met hoge zon-intensiteit en goede afwatering.

De Noorbeekse bodem is samengesteld uit een kleine toplaag van löss met daaronder het zogenaamde Gulpens Krijt. Bij het planten van wijnranken worden in de kalksteen gaten van 40 cm diep geboord. Hierdoor heeft de druif meteen volledig contact met de 70 miljoen jaar oude kalksteen. Dit gesteente zorgt voor de mineralogische voeding en het gedoseerd aanbieden van het benodigde bodemvocht.

Inmiddels zijn er naast wijndomein Mergelsberg in Noorbeek nog twee wijndomeinen en 7 wijngaarden met een totale grootte van 5 hectare waar Peter Mergelsberg als wijnmaker aan verbonden is. Een heel mooie manier om onze wijngaarden te bezoeken en informatie daarover te ontvangen is de zo genaamde Wijngaarden wandeling Noorbeek.

https://www.visitzuidlimburg.nl/eten-drinken/streekproducten/wijn/routes-des-vins/noorbeek/

Laat je vooral verrassen door de unieke vergezichten.

De Noorbeekse wijndruif schillen worden op Wijndomein Mergelsberg door Stookery Norbeeck gedistilleerd tot STERKWATER. Van STERKWATER worden ook likeuren gemaakt. Bekijk de link voor deze producten: http://www.stookerynorbeeck.nl

%d bloggers liken dit: