Wijndorp Noorbeek

Noorbeek is gelegen in een dal uitgesneden door het beekje De Noor. Deze stroomt van oost naar west, richting België. Hierdoor zijn er mooie, naar het zuiden gerichte, kalkhellingen, perfect voor wijnbouw, ontstaan. Door de steile ligging in een beschermd dal is er een microklimaat ontstaan met hoge zon-intensiteit en goede afwatering.

De Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO) heeft een grondboring uitgevoerd in onze wijngaard. Hieronder daarvan de resultaten.

De wijngaard bestaat uit een kleine toplaag van löss met daaronder het zogenaamde Gulpens Krijt. Bij de aanplant zijn er gaten geboord van wel 20 cm in de kalksteen waarin de wortels van de druif werden geplant. Hierdoor heeft de druif meteen volledig contact met de 70 miljoen jaar oude kalksteen. De kalksteen zorgt voor de mineralogische voeding van de druivenstok, maar heel belangrijk is het gedoseerd aanbieden van het benodigde bodemvocht.

Stookerij Noorbeck

Van onze schillen wordt STERKWATER gemaakt. Bekijk de link voor nog meer Noobeekse producten: http://www.stookerynorbeeck.nl