Onze wijnen

Pinot Noir 2021 – €22,00 incl. btw

Onze Pinot Noir 2021 is op 8 september 2022 in de internationale wijnkeuring Mundus Vini genomineerd met een gouden medaille . Hiermee plaatst onze wijn, maar vooral ons wijndorp Noorbeek, zich tussen de heel bekende wereld toppers.

Bij Mundus Vini worden alle wijnen blind geproefd en professioneel beoordeeld door een 130 internationale gerenommeerde jury. Afkomstig uit 33 grote wijnregionen, allen experts in hun vakgebied. De beoordeling gaat op basis van het internationale 100-puntenschema van de International Organization for Vine and Wine (OIV), ook erkend door de International Oenologists Association (UIOE). Onze Pinot Noir 2021 werd met 91/100 punten en met een gouden medaille beloond.

Italië werd wederom, met 413 genomineerde wijnen, het land met de meest excellente wijnen, waarvan 9 met Groot-Goud. Spanje volgt op een mooie tweede plek met 334 en Duitsland klimt op naar een fraaie derde plek met 192 bekroonde wijnen.

En vanaf nu plaatsen wij met onze Pinot Noir 2021 ook Nederland op de kaart, voor de eerste keer maar niet voor het laatst.

Het uiterlijk van onze Pinot Noir is stevig robijnrood tot granaatrood en helder. In de neus is deze wijn intens en fruitig, geurend naar kers en rode bessen.

Door houtrijping komen er secundaire aroma’s zoals vanille en zwarte peper bij. Maar ook zijn sporen van munt en eucalyptus merkbaar aanwezig.

De smaak van onze Pinot Noir 2021 is fruitig met een harmonisch zachte zuur en tannine gehalte. Deze wijn is vol qua body en geven een rond mondgevoel met een mooie afdronk.
De stijl is complex, intens, droog met zachte framboos-achtige fruitige aroma’s. Dit vergezelt met mooie kruidige tonen zal u net als al onze klanten aangenaam verrassen.

Na een lagering van 10 maanden op eikenhouten barrique vaten is onze Pinot Noir 2021 begin september2022 gebotteld. Onze flessen worden afgesloten met een glazen vinolock afsluitdop.

I

Cabernet Sauvignon 2018 €34,00 incl. btw

Het geweldige jaar 2018 gaf ons de mogelijkheid om een 100% Cabernet Sauvignon te vinificeren. Dit is voor ons Mergelland en zeker voor Nederland uniek. Bij het zien van zijn donker heldere rode kleur kun je niet wachten hem nader te onderzoeken.
Zijn mooie fruitgeur gaat vooral richting kersen en bramen. Daarnaast is duidelijk donkere truffel chocolade geur aanwezig in combinatie met een aroma van kruiden (zwarte peper) staat deze Cabernet Sauvignon zijn mannetje.

Ook de smaakpapillen zullen hem koesteren en gedronken bij mooie gerechten zal hij de juiste streekgebonden aanvulling zijn.

Onze flessen worden afgesloten met een glazen vinolock afsluitdop.

Sauvignon Blanc 2021 – €15,00 incl. btw (Uitverkocht)

Eind maart 2022 is onze Sauvignon Blanc 2021 gebotteld. De Sauvignon Blanc 2021 is uitverkocht en reservering van onze Sauvignon Blanc 2022 is , om u niet teleur te stellen, zeker aangeraden.

Onze Sauvignon Blanc geurt uit haar glas zoals alleen een Sauvignon Blanc dat kan. Een verrassing voor elke gebruiker.

Ook onze Sauvignon Blanc flessen worden afgesloten met een glazen vinolock afsluitdop.

%d bloggers liken dit: